Květáková polévka obyčejná

Recepty, Polévky

Suroviny

1 květák
1 vejce
1 mrkev
1 cibule
2 lžíce sádla
1 masox
1 lžíce nasekané petrželky
špetka pepře
4 stroužky česneku
3 lžíce hrubé krupice
1/4 lžičky mletého kmínu
sůl
maggi podle chuti do talíře

Postup přípravy receptu

  1. Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou a dáme vařit jen do poloměkka. Vyjmeme ho z vody a dáme do misky. Do druhého hrnku dáme sádlo a nakrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem a zpěníme. Přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a chvíli ji usmažíme.

  2. Zalijeme vodou, ve které jsme vařili květák, přidáme kmín, pepř, sůl, masox, přivedeme k varu a nasypeme krupici. V hrnečku rozkvedláme vejce a pomalu ho za stálého míchání lijeme do polévky.

  3. Na konec přidáme petrželku. Počkáme, až nám polévka trochu vychladne a přidáme květák, který nakrájíme na menší kousky. Zbylý květák můžeme obalit v těstíčku z hladké mouky, vejce, kmínu a mléka, potom ve strouhance. Opékáme v malém kastrůlku, protože musíme dát více oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!