Závitky s nádivkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

10 plátků prorostlé anglické slaniny
5 plátků vepřové kýty (paličkou rozklepeme na tenké plátky)
sůl
pepř
Nádivka:
100 g bílého chleba
300 g klobásek (vinná klobása-střívka odstranit)
2 vejce
2 stroužky česneku
velká hrst celerové natě (z bulvového celeru)
velká hrst petrželové nati
3 jablka oloupaná nastrouhaná nahrubo
100 g vlašských ořechů nahrubo nasekaných
1 lžička kari
citronová kůra z řádně očištěného citrónu
citronová šťáva z 1/2 citrónu
sůl
pepř
smetana
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Chleba a klobásky buď rozmixujeme nebo nebo pořádně promícháme.

  2. Česnek, řapík celeru, petrželovou nať pokrájíme najemno.

  3. Veškeré ingredience potom smícháme, osolíme, opepříme a prohněteme, až se vše pěkně spojí.

  4. Nádivkou pokládáme na slaninu a rozklepané a osolené plátky masa a stočíme. Není potřeba spojovat párátkem atd.

  5. Vložíme do pekáčku, nebo zapékací misek. Samostatně slaninové závitky (pečou se méně) a samostatně masové závitky.

  6. Podlijeme trochou vody a pečeme na 200st.– slaninové asi 30 min, masové 45min.

  7. Potom podlijeme smetanou, zakápneme podle chuti citron. šťávou a chvíli prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!