Zapečené gnocchi se směsí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balení gnocchi (500g)
150 g šunky
100 g zmrazeného listového špenátu
1 červená cibule
2 rajčata
5 žampionů
1 stroužek česneku
1 balíček mozarelly
1 lžice oleje
200 ml smetany ke šlehaní
sůl
bílý pepř
troška vody

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli na drobné kostičky, šunku na kostičky větší. Rajčata a mozarellu na plátky. Česnek prolisujeme. Dáme vařit vodu na gnocchi.

  2. Do vyšší pánvičky dáme olej na kterém zpěníme cibulku, poté přidáme žampiony, orestujeme a podlijeme troškou vody a vodu necháme vypařit.

  3. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu na obale.

  4. Na pánev přidáme šunku, gnocchi, smetanu, špenát a česnek. Osolíme, opepříme a promícháme a počkáme až se špenát rozmrazí.

  5. Připravíme si pekáček, kam postupně v řadě dáváme směs z pánve, rajčata a na ně mozarellu. Dáme do trouby zapéct na 200st asi 20minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!