Květáková omeleta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g květáku - krátce předvařený v osolené vodě
1 jarní cibulka nebo malá cibule
20 g uzeniny dle vlastní chuti: salám, slanina
20 g sýru Niva, nebo jiný výrazný sýr
máslo nebo olej
sůl
pepř mletý nebo jiné koření (muškátový oříšek)
2-3 rozšlehaná vejce, dle velikosti

Postup přípravy receptu

  1. Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme.

  2. Na kousku rozehřátého másla v pánvi osmažíme pokrájenou uzeninou s cibulkou, opepříme.

  3. Vše pak zalijeme osolenými vejci, posypeme sýrem, ztlumíme oheň a pod poklicí krátce necháme vejce srazit a sýr rozehřát. Podáváme ihned, například s bramborem, zeleninou nebo čerstvým pečivem. Pokud vynecháme uzeninu, máme i rychlý bezmasý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!