Žampiony s tvarohovou náplní

Recepty, Houby

Suroviny

4 velké žampiony nejlépe portobello
1 měkký tvaroh nebo ricotta
1 vejce
2 šalotky (jarní cibulka)
1/2 cukety
sušená rajčata v oleji
černé olivy
čerstvá bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké, trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených rajčat.

  2. V misce smícháme tvaroh s vejcem a s na kostičky nakrájenou dužinou, cuketou, rajčaty, šalotkou, olivami a posekanou bazalkou. Promícháme a směs důkladně osolíme.

  3. Žampiony naplníme směsí, dobře upěchujeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C. Podle velikosti pečeme cca 15 minut, poté alobal otevřeme a dopečeme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!