Květák se sezamovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g květáku
3 rajčata
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce celozrnné mouky
1 lžíce sezamové pasty
sůl
bílý pepř
petrželová nať
sůl
Sezamová pasta:
1 šálek sezamových semínek
10 lžic olivového oleje
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Najprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc oleja a rozmixujeme. Pridáme zvyšok oleja a rozmixujeme na hladkú pastu. Pastu skladujeme vo fľaštičke na suchom a tmavom mieste.

  2. Do zapekacej misky rozložíme ružičky karfiolu a na štvrťky narezané paradajky. Pod grilom zapekáme cca 10 minút.

  3. Na oleji orestujeme múku, zalejeme vodou a vymiešame hladkú omáčku. Odstavíme z ohňa a vmiešame sezamovú pastu a biele korenie. Dosolíme.

  4. Omáčkou zalejeme zeleninu a v rúre pečieme na 180°C dozlata. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!