Chlebové placky a là Hanka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrnky strouhanky (základem je strouhanka z rohlíků)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek vody (vlažné)
1/2 lžíčky soli
1 lžička kmínu (nejlépe mletého)

Postup přípravy receptu

  1. Vše vložíme do jedné mísy a vypracujeme v nelepivé těsto.

  2. Opatrně s vodou, nevlévala bych celou najednou, ale postupně, ať se těsto příliš nelepí. Kdyby jo, přidáme trochu strouhanky.

  3. Z těsta vytvoříme bochánek ve tvaru kynutého knedlíku. Krájíme centimetrové plátky, které poválíme na 3 milimetrové placky. Ne moc tenké, těsto se po upečení musí prohýbat, ne lámat.

  4. Placky pečeme na suché teflonové pánvi (bez tuku) po obou stranách do doby, až se utvoří puchýřky. Hotové placky mají velice dobrou a typickou chuť po chlebu. Já je osobně podávám k nějaké masové směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!