Tagliatelle s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g tagliatelle
400 g kuřecích prsou
250 g hub
350 ml smetany ke šlehání
200 g parmezánu
houbové koření
olej
máslo
šalotka
prosciutto

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme (libovolně na kostičky nebo na plátky) osolíme a osmahneme na pánvi. Dáme stranou. V jiné pánvi na másle osmahneme šalotku, přidáme houby a dusíme do měkka. Zalijeme smetanou a přidáme houbové koření a 100 g parmezánu nastrouhaného. Promícháme.

  2. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a smícháme s hotovou omáčkou a kuřecím masem. Můžeme osmahnout trochu prosciutta a přidat jej do těstovin.

  3. Těstoviny s omáčkou posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!