Džatky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
100 g hladké mouky
sůl
anglická slanina
omastek
cibulka
podmáslí, kyška

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě běžným způsobem (vody dáme tak akorát, aby byly brambory zakryté). Když jsou brambory už měkké, vodu z nich nesléváme! Rozmačkáme (rozšťoucháme) je ve vodě na hladkou kaši, přidáme mouku, zamícháme a necháme zakryté pokličkou cca 15-20 minut, aby se mouka spařila. Na pánvi zatím na oleji osmahneme cibulku a slaninu.

  2. Z bramborového těsta tvoříme kuličky (ruce potřeme olejem) nebo pomocí dvou lžiček tvoříme noky. Kuličky nebo noky dáváme do mísy a přelijeme omastkem. Podáváme posypané slaninou a cibulkou. K tomuto pokrmu se podává podmáslí nebo kyška popř. acidofilní mléko:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy