Langoše nadýchané
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1 vejce
- sůl
- cukr na kvásek
- kečup
- sýr
- česnek
- smetana
Postup Langoše nadýchané
Postup přípravy receptu
-
Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme předem připravený kvásek (vlažné mléko + droždí + cukr), dále přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě cca 30 minut.
Poté těsto rozdělíme na stejné díly, vyválíme a smažíme langoše ve větším množství oleje. Klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem atd.