Langoše nadýchané

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
sůl
cukr na kvásek
kečup
sýr
česnek
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme předem připravený kvásek (vlažné mléko + droždí + cukr), dále přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě cca 30 minut.

  2. Poté těsto rozdělíme na stejné díly, vyválíme a smažíme langoše ve větším množství oleje. Klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.

  3. Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!