Kuskusový játroš se švestkami a mrkví

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

60 g kuskusu
1 mrkev
1/2 nožky debrecínského párku
2 sušené švestky
cibulka
3 lžíce játrové paštiky se švestkami (Pikok Lidl)
3 lžíce másla
adžika koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si vodu a zalijeme kus kus. Necháme jej nabobtnat v misce přikryté talířkem.

  2. Mezitím si na lžičce másla lehce osmažíme mrkev nakrájenou na kolečka s na jemno nasekanou cibulkou dle chuti a párkem.

  3. Pokrájím si dvě sušené švestky a přidám je do směsi s mrkví.

  4. Nabobtnaný kus kus posypu kořením a smíchám s dvěma lžícemi másla.

  5. Do kulaté formy dám na dno trochu kus kusu a udusám.

  6. Na tuto vrstvu pokladu opraženou mrkev s cibulkou a švestkami.

  7. Opět pokladu vrstvu kus kusu a udusám.

  8. Na vrstvu potřu játrovou paštiku se švestkami a párkem a opět zasypu poslední částí kus kusu a udusám.

  9. Nechám vychladnou v lednici.

  10. Po vychladnutí játroš vyklopím a rozkrojím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!