Kávový Baileys krém se sušenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno
50 g hořké čokolády 70%
1/4 lžičky instantní kávy
120 ml kávového likéru Baileys
250 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme nahrubo. Dáme stranou. Do nádoby vhodné do mikrovlnky nalámeme čokoládu na kousky a dáme ji rozehřát. Po 30 vteřinách vždy čokoládu vyndáme a promícháme ji. Celý tento proces trvá asi 1 minutu a 30 vteřin. Do horké čokolády přidáme instantní kávu a promícháme.

  2. Necháme částečně vychladnout. Do teplé čokolády přilijeme Baileys, dobře promícháme. Směs musí zhoustnout a mít čokoládovou barvu. Vychladlou čokoládovou směs nalijeme do smetany a vyšleháme do polotuha. Polotuhou směsí naplníme cukrářský sáček, a střídavě s rozdrcenými sušenkami, dáváme do menších pohárů (sklenička na aperitiv, velkej panák).

  3. Nejprve na dno dáme krém a na něj sušenky, vždy by měla být přibližně stejná vrstva krému a sušenek, celý proces opakujeme až do naplnění sklenky. Poslední vrstva by měla být opět z krému. Pohárky dáme do lednice a necháme je tam do druhého dne, sušenky tak do sebe nasají vlhkost. Před podáváním můžeme vršek pohárků přizdobit, například čokoládovými hoblinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!