Bezlepkový nekynutý knedlík hrnečkový

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 PL rýžové mouky
1 PL bezlepkové mouky Doves Farm červená
1 PL strouhanky a nebo hrst pokrájené bezlepkové housky
1 vejce
4 PL mléka
3 PL oleje
1/2 prášku do pečiva
sůl
trochu oleje na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

  1. Housku nebo BL chléb pokrájíme na kostičky a necháme na vzduchu zaschnout.

  2. Smícháme sypké ingredience a v mléce s olejem rozšleháme vejce. Obojí spojíme, vymícháme a zapracujeme kostičky housky nebo strouhanku. Těsto nemá mít konzistenci knedlíkového těsta, ale jen aby bylo hustší a tekuté.

  3. Hrnečky na čaj (ne ty co se dolů rozšiřují, to by nešel knedlík po udělání ven) vytřeme olejem, dáme těsto asi do 3/4, ne víc, aby těsto neuteklo. V MT jej vlníme 3 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!