Kuřecí uzená krémovka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí uzená čtvrtka /cca 250 g
1 tenký plátek celeru
1 mrkev
1 cibule
1 bobkový list
3 kuličky pepře
1 kostka kuřecího bujónu(lze vynechat)
sůl dle potřeby
1,5 l studené vody
čerstvá zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a společně s kořením a očištěnou zeleninou vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a od doby varu na mírném plameni pod pokličkou vaříme v obyčejném hrnci 30 minut, v papiňáku 15 minut. Poté hrnec odstavíme a vývar scedíme.

  2. Maso obereme vložíme nazpět do vývaru i se zeleninou a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Prohřejeme, dle potřeby dochutíme a podáváme buď s rýží, kroupama, nebo se smaženým hráškem. Sypeme čerstvou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!