Jáhlovo-šmakounové šišky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

100 g (1/2 balíčku) šmakouna (použila jsem švestkový se skořicí, ale příchuť je na vás, klidně i natural)
100 g jahel
cca 100 g mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou, hodí se ale i jiná alternativa, například rýžová)
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a propláchněte, aby se zbavily případné hořkosti. Poté uvařte do měkka podle návodu na obalu. Okapejte, nechte vychladnout, vmíchejte vejce, nastrouhejte šmakouna a zahustěte moukou.

  2. Z těsta tvořte válečky nebo kuličky, které ve vroucí vodě vařte dokud nevyplavou na povrch.

  3. Servírovat můžete na sladko (třeba jako já s mákem a švestkami), ale i na slano, třeba jako přílohu k nějaké omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!