Kuřecí terina s pistáciemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Teriny:
300 g kuřecích prsíček
100 g anglické slaniny jemně vyuzené
1 vejce
2 bílky
100 ml smetany na šlehání
50 g vyloupaných a mletých pistácií
pepř
sůl
máslo na vymazání formiček
Omáčka:
1 cibule
1 mrkev
1 polévková lžíce olivového oleje
1 malý rajčatový protlak
1 polévková lžíce hladké mouky
250 ml smetany
čerstvý tymián
bobkový list
pepř
sůl
400 ml kuřecího vývaru
2 polévkové lžíce nasekaného čerstvého estragonu

Postup přípravy receptu

  1. Semeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu.

  2. Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí.

  3. Formičky vymažeme máslem a naplníme masovou směsí.

  4. Dáme do pekáče částečně naplněného horkou vodou a dáme péct ve vodní lázni 25 minut do předehřáté trouby na 200°C.

  5. Omáčka: Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji.

  6. Přidáme rajčatový protlak a necháme společně chvíli provařit.

  7. Zasypeme moukou, přilijeme vývar, přidáme tymián, bobkový list, pepř a sůl. Na mírném ohni necháme 20 minut probublat.

  8. Přecedíme přes síto.

  9. Nakonec přidáme smetanu a nasekaný estragon.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!