Inspirace na svačinu

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

plátky celozrnného chleba
varianta I – cherry rajče, mozzarella, bazalka
varianta II – ricotta, tuňák ve vlastní šťávě, pažitka
varianta III – lučina, rukola, mrkev, česnek

Postup přípravy receptu

  1. Základem je chleba. Ten na chvíli dáme do trouby, aby se hezky opekl a byl křupavý.

  2. Varianta I – rajčata a mozzarellu pokrájíme, bazalku opereme a skládáme na chleba jako když děláme salát caprese.

  3. Varianta II – ricottu natřeme na chleba, poklademe kousky tuňáka a posypeme čerstvou pažitkou.

  4. Varianta III – do lučiny nastrouháme malý stroužek česneku a promícháme. Lučinu natřeme na chleba, přidáme rukolu a hobliny mrkve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!