Domácí tagliatelle s bazalkovo-pistáciovým pestem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Na těstoviny:
200 g hladké mouky
2 vejce
sůl
2 lžíce olivového oleje
Na pesto:
čerstvé bazalkové listy
pistácie
olivový olej
strouhaný parmazán
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, přidáme sůl a olej. Příborovým nožem zapracujeme vajíčka do mouky a poté vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme 30 minut pod utěrkou odpočinout. Poté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme na tenký plátek a ten opatrně srolujeme. Ruličku nakrájíme jak široké těstoviny budeme chtít a rozmotáme. Těstoviny prosypeme moukou, aby se neslepily.

  2. Pokud nemáme hmoždíř na přípravu pesta, tak budeme sekat a strouhat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!