Lahodné zapečené liškové sendviče

Recepty, Houby

Suroviny

1 domácí chlebíčková veka
1 menší cibule
miska lišek
2-3 plátky uzené rolky (nebo jiného uzeného masa, může být jen anglická slanina)
tvrdý sýr asi 100 g (může být i Niva)
máslo na namazání vek
drcený kmín
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso.

  2. Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z nich vydušená, dáme k nim na chvíli ohřát uzené maso, ztáhneme z plotýnky a necháme vychladnout.

  3. Rozkrájíme si veku, každou namažeme tence máslem a lžičkou dáváme na sendviče dušenou směs.

  4. Sýr si nastrouháme a sendviče jím posypeme, přendáme na plech s pečicím papírem a dáme zapéct do horké trouby na 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!