Špaldový podmáslový chléb z trouby

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g vody
150 g kysaného podmáslí
lžička medu
lžička drceného kmínu
lžíce oleje
2 rovné lžičky soli
150 g žitné chlebové mouky
250 g špaldové hladké mouky
200 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
kdo má rád, může přidat i 1-2 lžíce semínek

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout zakryté v míse.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií dobře vykynout.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut), já jsem pekla 50 minut v remosce – chleba se do ní vešel taktak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!