Kuřecí řízek s citronem a koprem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky (cca 300 g)
2 lžíce másla
1 menší červená cibule – jemně nakrájená
1 citron – polovinu použijeme na šťávu, polovinu částečně na ozdobu a dochucení
hrst čerstvého kopru (v nouzi sáhneme i po sušených výhoncích)
125 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpustíme na střední teplotě máslo. Řízky osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, což trvá tak 6 minut z každé strany. Řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou. Udržujeme je však v teple.

  2. Do pánve s výpekem přidáme červenou cibuli, citronovou šťávu, kopr a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme, dochutíme solí a pepřem.

  3. Vrátíme kuřecí řízky do pánve a ještě chvíli prohřejeme. Podáváme s rýžovým pilafem. Řízky přelijeme omáčkou. Přidáme plátek citronu na ozdobu i dochucení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!