Kuřecí řízek na citrónovém pepři se salátem z kedlubny a čínského zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 lžíce citronového pepře
1,5 šálku (110 g) strouhanky
1/2 šálku (75 g) hladké mouky
4 vejce (2 na trojobal a 2 uvařená natvrdo do salátu)
několik lžic oleje na smažení
6 malých kuřecích prsních řízků
800 g malých umytých brambor překrojených na čtvrtky
Salát:
1 kedluben pokrájíme na tenké plátky
2 – 3 zelené cibulky na kolečka
1 klínek (asi 50 g) celeru nastrouháme na jemném struhadle
vsypeme asi 2 hrsti posekaných listů čínského zelí
přidáme na kostičky pokrájená natvrdo uvařená
2 vejce (promícháme)
Směs (vše vyšlehat):
1/2 šálku balzamikového octa
2 lžic extra panenského olivového oleje
1 lžičky dijonské hořčice
4 kostek hnědého cukru několikrát promícháme přeložením
Směs a salát (několikrát promíchat, dochutit):
solí
pepř
pažitkou
Na top:
zakysaná smetana
snítky kopru

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme citrónový pepř, strouhanku v mělké misce. Mouku a rozšlehané vejce dáme do samostatných mělkých misek. Obalíme kuřecí kousky v mouce, oklepeme, obalíme ve vejci a strouhance.

  2. Oleje nalijeme do pánve aspoň do výšky 1 cm. Dáme na mírný oheň. Maso smažíme cca 5 minut z každé strany nebo dozlatova. Odložíme na talíř na papírový ubrousek, ať se zbavíme přebytečného tuku.

  3. Salát, (viz výše), hustě posypeme pažitkou stříhanou nadrobno a znovu promícháme. Na talíři podáváme řízek, porci brambor, porci salátu. Jako top můžeme dát na salát lžičku zakysané smetany se snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!