Citronové kuře s bramborami a červenou cibulí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna – 700 g
2 červené cibule
2 brambory – 310 g
1 citron
2 lžičky oregana
1 lžička rozmarýnu
2 lžičky provesálského koření
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme koření, přidáme šťávu z poloviny citronu, zalijeme olejem a namícháme marinádu. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme odležet tak 30 minut.

  2. Cibuli a brambory nakrájíme na klínky, rozprostřeme v pekáčku. Přidáme kuře i s marinádou a poklademe citronem. Pekáček překryjeme alobalem. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 50 minut. Pak alobal sejmeme a dopečeme kuře, aby zezlátlo, asi 15 až 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!