Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 prsní kuřecí řízky
Sušená rajčata v oleji
Cherry rajčata
200 ml vývaru
Plátek másla (bylinkového)
Sůl
pepř
třtinový (krupicový) cukr
Lanýžový olej
Lžíce parmazánu (strouhaného)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme uvnitř.

  2. Do vzniklé kapsy klademe nakládaná sušená rajčata v oleji a poté přehneme a zajistíme párátkem.

  3. Osolíme a opepříme na povrchu a vložíme vyšší zakrývací pánve s mírně rozpáleným olejem.

  4. Zprudka opečeme z obou stran, aby se zatáhly, přilijeme 200 ml vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme cca 20 minut, přidáme plátek másla (nejlépe bylinkového).

  5. Pak rolády vyjmeme a zabalíme do alobalu a odložíme.

  6. Do výpeku přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 najemno pokrájené jarní cibulky, pár zbylých sušených rajčat, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme lžíci třtinového cukru.

  7. Přilijeme 200 ml vody a redukujeme na mírném plameni. Po dobu redukce můžeme přidat listy bazalky, které pak vyjmeme.

  8. Po dosažení množství omáčky sejmeme z plamenu a lehce tyčovým mixérem rozmixujeme.

  9. Ještě dochutíme solí či cukrem a kapkou lanýžového oleje (nemusí být).

  10. Aby omáčka byla dokonalá, zahustíme ji na jemnou strouhaným parmezánem či jiným tvrdým sýrem (Grand Moravia) a na ozdobu vhodíme pár cherry rajčat, již krátce povaříme. Nevařit již dlouho, aby zůstala rajčata vcelku na zdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!