Kuřecí prsa plněná rukolou a domácí lučinou s bulgurem a restovanou cibulkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa (nejlépe s kůží, ta zvláční maso)
1 hrst rukoly
2 lžíce domácí Lučiny
1 cibule
koření dle chuti (tymián, rajčatová vegeta)
uvařený bulgur podle návodu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prsa omyjeme a v prostředku je rozkrojíme - ale nerozřízněte je úplně, tím vznikne plátek, ten naklepeme, osolíme a naplníme rukolou a Lučinou. Zamotáme a sepneme nebo svážeme. Dáme do zapékací misky, podlijeme vodou a posypeme kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 25-30 minut, ke konci odkryjeme a opékáme na barvu.

  2. Mezitím očistíme cibuli a nakrájíme na plátky. Orestujeme na pánvi, můžeme zakápnout octem balsamico, jemně osolíme.

  3. Bulgur uvařte podle návodu. Pokud tam není, bulgur dvakrát propláchněte. Na jeden díl bulguru dejte dva a půl až tři díly vody. Vařte zhruba 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!