Kuřecí prsa à la bašta

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
1 větší cibule
4-5 str. česneku (podle síly, může být i více)
1 kl provensálských bylinek
2 kl ruské hořčice
2 kl rybí omáčky
1 pl česnekové sojové omáčky
1 chilli paprička
sůl
2 lžíce sádla
2-3 pl solamylu
150 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky (asi 3 x 5 cm). Cibuli rozkrájíme na čtvrtkolečka, česnek prolisujeme a přidáme ke kuřecímu masu, posypeme provensálským kořením a osolíme. Necháme odpočinout, dle možnosti.

  2. Rozpálíme troubu na 170 st., k masu přidáme hořčici, rybí omáčku, sojovou omáčku, chilli papričku a sádlo, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme asi 30 minut.

  3. Kuře odklopíme, promícháme a necháme péci ještě cca 15-20 minut.

  4. Po vyjmutí z trouby přesuneme pekáček na rozpálenou plotýnku, přidáme solamyl, provaříme, podle potřeby zředíme vodou a na závěr přidáme smetanu.

  5. Jako přílohu jsem zvolila rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!