Bělounké kaiserky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

na preferment:
umícháme ze 180 g vody
180 g hladké mouky
1-2 g droždí (z kostky)
a zakryté proti osýchání necháme asi 10-12 hodin kvasit
Další suroviny:
140 g vody
2 lžičky soli
lžička cukru
40 g oleje
320 g hladké mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
8-9 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z každého uděláme bulečku. Po 10 minutách odpočinku bulky rukou zplacatíme, vrchní stranu jim dobře omoučíme a narazíme raznicí.

  2. Nakynout je necháme vzhůru nohama už na plechu s pečící fólií, pak potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, sypeme mákem nebo hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C/20 min.) do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!