Kuřecí polévka na čínsko-brněnský způsob

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí spodní části 2 ks
mražená směs Čína (z Lidlu)
vajíčko
brambory 2 ks
paprika zelená 1 ks
sójová omáčka
cibule (menší)
česnek 3 stroužky
sůl
Podravka
koření sušené:
pepř
paprika sušená pálivá
provensálské koření
libeček
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí spodní díly zbavíme biskupů a dáme vařit do cca. 1,5 litru vody. Po cca. 80 minutách je z vývaru vytáhneme a po vychladnutí obereme (je lepší je obrat ne příliš studené).

  2. Maso zatím necháme ležet v misce zalité trochou vývaru (aby neoschlo).

  3. Do hrnce s vývarem vsypeme půl pytlíčku mražené čínské směsi + nakrájené brambory + cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou a očištěnou zelenou papriku a špetku od každého koření. Potom jednu polovinu lžičku podravky a sójovky. Můžeme ještě přisolit. Vaříme dalších cca. 20 minut.

  4. Potom vmícháme rozkvedlané vajíčko, přidáme maso a ještě asi 2 minuty vaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!