Špenátové lasagne s kuřecím masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 balíčky mraženého sekaného špenátu (800g, byl to Albert)
cca 11 plátků lasagní
1 kuřecí prsa (větší pokrájené na drobné kousky)
1 velká cibule na drobno
3 - 4 stroužky česneku (při méně aromatických možno více)
cca 50 g másla
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
3/4 litru mléka
100 g tvrdého strouhaného sýra (jak kdo má rád aromatický - buď goudu, nebo cheddar nebo ementál atd.)
3 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie
sůl
pepř
1 slabší lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Těstovinové pláty jsem si v míse namočila do vody. Může být i studená, než se vše připraví, tak změknou.

  2. Kousky masa jsem si lehce osolila a opepřila.

  3. Na oleji jsem si osmahla cibulku a přidala špenát a nechala jej rozmrazit.

  4. Až jsem měla kaši, nechala jsem co nejvíce vyvařit vodu, osolila jsem jej, opepřila a úplně nakonec přidala prolisované stroužky česneku.

  5. V jiném kastrůlku jsem si nechala rozpustit máslo, přidala do něj mouku, rozmíchala, zalila mlékem a tak dlouho míchala, až jsem měla hladký, pomalu houstnoucí bešamel, který jsem ochutila jen trochou pepře, dala do něj strouhaný sýr a asi lžíci strouhané Gran Moravie (netřeba solit, k tomu stačí sýr).

  6. Na dno pekáče jsem dala trochu bešamelu, první vrstvu lasagní, cca 2 pláty jsem si dala bokem, abych z nich mohla ukrajovat a vyložit volná místa na krajích pekáčku, ale záleží, jak kdo má velký pekáč a jak tvarovaný.

  7. Na těstoviny jsem dala půl špenátové směsi, posypala půlkou množství masa, přelila bešamelem, navrstvila další lasagne, zbytky špenátu a masa, ještě trochu bešamelu a nakonec nahoru úplně poslední vrstvu lasagní, které jsem jen polila zbytkem bešamelu a posypala Gran Moravií.

  8. Lasagne jsem dala péct při 200°C na 20 minut. Poté jsem teplotu snížila na 180°C a pekla ještě dalších 10 minut.

  9. Po vytažení jsem je nechala ještě 10 minut před servírováním odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!