Špenátové lasagne s kuřecím masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 balíčky mraženého sekaného špenátu (800g, byl to Albert)
- cca 11 plátků lasagní
- 1 kuřecí prsa (větší pokrájené na drobné kousky)
- 1 velká cibule na drobno
- 3 - 4 stroužky česneku (při méně aromatických možno více)
- cca 50 g másla
- 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
- 3/4 litru mléka
- 100 g tvrdého strouhaného sýra (jak kdo má rád aromatický - buď goudu, nebo cheddar nebo ementál atd.)
- 3 polévkové lžíce strouhané Gran Moravie
- sůl
- pepř
- 1 slabší lžíce olivového oleje
Postup Špenátové lasagne s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Těstovinové pláty jsem si v míse namočila do vody. Může být i studená, než se vše připraví, tak změknou.
Kousky masa jsem si lehce osolila a opepřila.
Na oleji jsem si osmahla cibulku a přidala špenát a nechala jej rozmrazit.
Až jsem měla kaši, nechala jsem co nejvíce vyvařit vodu, osolila jsem jej, opepřila a úplně nakonec přidala prolisované stroužky česneku.
V jiném kastrůlku jsem si nechala rozpustit máslo, přidala do něj mouku, rozmíchala, zalila mlékem a tak dlouho míchala, až jsem měla hladký, pomalu houstnoucí bešamel, který jsem ochutila jen trochou pepře, dala do něj strouhaný sýr a asi lžíci strouhané Gran Moravie (netřeba solit, k tomu stačí sýr).
Na dno pekáče jsem dala trochu bešamelu, první vrstvu lasagní, cca 2 pláty jsem si dala bokem, abych z nich mohla ukrajovat a vyložit volná místa na krajích pekáčku, ale záleží, jak kdo má velký pekáč a jak tvarovaný.
Na těstoviny jsem dala půl špenátové směsi, posypala půlkou množství masa, přelila bešamelem, navrstvila další lasagne, zbytky špenátu a masa, ještě trochu bešamelu a nakonec nahoru úplně poslední vrstvu lasagní, které jsem jen polila zbytkem bešamelu a posypala Gran Moravií.
Lasagne jsem dala péct při 200°C na 20 minut. Poté jsem teplotu snížila na 180°C a pekla ještě dalších 10 minut.
Po vytažení jsem je nechala ještě 10 minut před servírováním odpočinout.