Žvýkavé čokoládové cookies ze smetanového sýra
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3/4 hrnku másla rozpuštěného
- 100 g čerstvého smetanového sýra (lučina, gervé, apod.) pokojová teplota
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 2,25 hrnku hladké mouky
- 1 lžička PDP
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 150 g čokolády (nasekané na kostičky)
Postup Žvýkavé čokoládové cookies ze smetanového sýra
Postup přípravy receptu
-
V jedné míse smícháme máslo, sýr a cukr.
V další míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
V třetí míse smícháme vanilkový extrakt a vejce. Toto přidáme do směsi z prvního bodu a promícháme. Následovně přidáme sypkou směs z druhého bodu a zamícháme a nakonec přidáme čokoládu.
Těsto dáme nechat uležet na 2 hodiny do lednice.
Troubu jsme si předehřáli na 180°C. Lžící nebo lžičkou (dle požadované velikosti) děláme na plech hromádky a pečeme 10-15 minut.