Žvýkavé čokoládové cookies ze smetanového sýra

Recepty, Moučníky

Suroviny

3/4 hrnku másla rozpuštěného
100 g čerstvého smetanového sýra (lučina, gervé, apod.) pokojová teplota
1/2 hrnku hnědého cukru
2,25 hrnku hladké mouky
1 lžička PDP
1/2 lžičky soli
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
150 g čokolády (nasekané na kostičky)

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse smícháme máslo, sýr a cukr.

  2. V další míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.

  3. V třetí míse smícháme vanilkový extrakt a vejce. Toto přidáme do směsi z prvního bodu a promícháme. Následovně přidáme sypkou směs z druhého bodu a zamícháme a nakonec přidáme čokoládu.

  4. Těsto dáme nechat uležet na 2 hodiny do lednice.

  5. Troubu jsme si předehřáli na 180°C. Lžící nebo lžičkou (dle požadované velikosti) děláme na plech hromádky a pečeme 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!