Kuřecí plátky Zlaté kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti
1 lžíce oleje
1 lžíce koření Zlaté kuře
1 lžíce tekutého medu
1 lžíce hořčice
4 lžíce vývaru nebo vody
Dále:
1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 cm silný plátek másla
voda na podlití
sůl
mletý pepř
zelené bylinky podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.

  2. Další den připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.

  3. V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky. Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, bramborová kaše, nebo obyčejný opečený toust.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!