Kapustová polévka s červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

350 g kapusty
120 g česnekového boku nebo slaniny dle vlastní chuti (anglická...)
máslo nebo olej
100 g červené čočky
2 lžíce hladké mouky
2-3 stroužky drceného česneku
sůl
pepř mletý
muškátový květ
vývar dle potřeby (cca 1,3 l)
krutony dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme za občasného promíchání, do jejího povadnutí. Pak ji ochutíme dle vlastní chuti česnekem, solí, pepřem a muškátovým květem, zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce osmažíme.

  2. Přisypeme čočku, promícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí čočky (cca15 minut), případně ještě dochutíme a můžeme podávat.

  3. Polévku podáváme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou nebo s opečenými krutony (u nás vedou ty chlebové).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!