Šlehačkové taštičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

450-500 g hladké mouky (kvalita mouky)
250 g tuku Zlatá Haná
200 ml smetany ke šlehání
špetku prášku do pečiva
cukr moučka
vanilkový cukr na obalení
švestková povidla
Jiná náplň:
mleté vlašské ořechy nebo
kokos smíchaný s troškou marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, smetany a prášku do pečiva vypracujeme těsto, dáme do mikroténového sáčku a necháme v chladnu do druhého dne odpočinout.

  2. Druhý den na pomoučněném vále vyválíme asi 1-2 mm silně, vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, plníme povidly (nebo jinou náplní), přehneme a okraje dobře přitiskneme k sobě.

  3. Klademe na plech s pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby a na 250°C upečeme do zčervenání.

  4. Vychladlé obalujeme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkovým.

  5. Z tohoto těsta můžeme dělat více druhů cukroví.

  6. 1. Vykrajovat kolečka s vykrojeným středem (jako linecké), upéct a vychladlé slepovat máslovým krémem a obalit v cukru.

  7. 2. Vykrajovat různé tvary, upéct a vychladlé obalit v cukru.

  8. 3. Upéct trubičky, vychladlé plnit bílkovým sněhem nebo pudinkovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!