Peřinkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
5 lžic mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
Náplň:
2 měkké tučné tvarohy
2 vanilkové cukry
1 smetana ke šlehání (nejlépe Rama creamfine)
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme olej, mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva. Nakonec postupně přimícháme sníh ušlehaný z bílků.

  2. Náplň: Tvaroh smícháme metličkou s NEUŠLEHANOU smetanou, vanilkovým cukrem a vejci.

  3. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Poté na něj naházíme tvarohový krém. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!