Debrecínský vepřový guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
50 g hladké mouky
50 g rajčat
75 g jemných párků (zvolila jsem debrecínské)
60 g sádla
140 g cibule
mletá paprika (zvolila jsem lahůdkovou)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme.

  2. Přidáme maso, sůl, na kousky pokrájena rajčata a chvíli osmahneme. Maso podlijeme troškou vody a přikryté dusíme.

  3. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého sádla a mouky, přilijeme vodu a za občasného míchání dusíme maso doměkka. Nakonec přidáme na kolečka pokrájené párky, dle chuti pak dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!