Kuřecí medvědí řízky se sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích řízků (prsní nebo stehenní)
120 g sýru dle chuti: Gouda, Eidam...
25 g medvědího česneku
1 vejce
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
1 lžíce solamylu
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme strouhaný sýr, drobně pokrájený medvědí česnek, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, zaprášíme solamylem a opět lžící dobře promícháme. Směs nevypadá příliš kompaktně, ale drží dobře, nemějte strach, nebo pro lepší pocit, nastrouhejte sýr najemno, ve výsledku je to jedno:-), ale další zahuštění moukou nebo strouhankou je zbytečné.

  2. Z připravené směsi utvoříme zhruba šest řízečků - placiček, o velikosti dlaně, které obalíme v čerstvé strouhance. Poté vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!