Bábovka s jablky a čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g hrubé mouky
300 g moučkového cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 sklenice oleje
1 sklenice mléka
5 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
1 prášek do pečiva
500 g nahrubo strouhaných jablek
100 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme olej, vejce, cukr a vanilkový cukr.

  2. Dále postupně přidáváme smíchané suché suroviny (mouka,jedlá soda,prášek do pečiva,kakao) a mléko.

  3. Nastrouháme si na hrubém struhadle jablka a ta přidáme do těsta.

  4. Nakonec vmícháme rozlámanou čokoládu (rozlámat na cca 4-6 kousků z jednoho čtverečku).

  5. Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme těsto.

  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 40-50 minut na 180 stupňů.

  7. Provedeme zkoušku špejlí, na špejli může být lehce těsta neboť čokoláda po vychladnutí ztuhne!

  8. Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!