Kuřecí maso na žampionech s americkými bramborami

Recepty, Minutky

Suroviny

500 g kurecich rizku
1 cibule
olej
koreni na kure
1 lzicka horcice (plnotucne)
pepr
sul
jiska (tmavá)
1 kg brambor
zampiony

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme maso, nakrájíme (z jednoho řízků uděláme dva), omyjeme, vložíme do mísy a maso ochutíme kořením na kuře.

  2. Přidáme sůl, pepř a hořčicí. Vše promícháme s masem.

  3. Nakrájíme cibulku, vložíme do hrnce nebo pánve s troškou oleje. Osmažíme dozlatova.

  4. Na cibuli vložíme plátky masa a po chvilkách je obracíme. Přikryjeme pokličkou.

  5. Po deseti minutách přidáme nakrájené žampiony a podlíváme vodou.

  6. Mezitím si nakrájíme brambory na americké brambory (měsíčky se slupkou) a pečeme ve fritovacím hrnci.

  7. Až maso bude uvařené (kuřecí maso je zachvilku vařené), zahustíme troškou jíšky.

  8. Na talíř uložíme brambory a k tomu kuřecí plátky se žampiony a polejeme šťávou z masa. Sůl, pepř dáme podle chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!