Pepřová plec na vinné klobáse s máslovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového plecka
200 g vinné klobásy
8 brambor
čerstvě mletý černý pepř
100 g másla
3 lžíce hladké mouky
300 ml bujónu nebo silného masového vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme a silně opepříme. Brambory neloupeme, ale dobře umyjeme a podélně rozkrojíme. Do každé řezné plochy vyhloubíme důlek, který vyplníme máslem, posolíme a opět spojíme.

  2. Na dno pekáčku dáme stočenou vinnou klobásu, opepříme ji a položíme na ni maso. Zbylé máslo nakrájíme na plátky a poklademe jimi maso. Okolo obložíme brambory a pečeme na 200°C asi hodinu a půl.

  3. Upečené brambory, maso a klobásu dáme stranou, máslový výpek uvedeme k varu (nyní již na sporáku), zaprášíme moukou a prosmahneme. Zalijeme studeným vývarem a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!