Červené zelí vařené v uzeném vývaru

Recepty, Přílohy

Suroviny

Uzené kosti
1 stroužek česneku
1 cibule
olej
hladká mouka
2 kuličky jalovce
kmín
sůl
cukr
červené zelí v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.

  2. Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso.

  3. Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme.

  4. Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme.

  5. Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme.

  6. Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!