Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g kuřecích prsou
1 lžička oleje - 5 g
100 g mrkve
50 g petržele
40 g celeru
35 g cibule
200 g pasírovaných loupaných rajčat - steril
sůl
tymián nebo divoké koření - bobkový list
pepř
nové koření
10 g hladké mouky - 10 g
100 polotučného mléka
na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno - drť.

  2. Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš doporučuji plátky.

  3. Osolíme a prudce orestujeme z obou stran na lžičce oleje.

  4. Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut.

  5. Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou - rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání zhruba 20 minut.

  6. Ke konci přidáme mléko a úplně na závěr maso, aby se prohřálo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!