Ořechovo-čokoládové hvězdičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
100 g másla
50 g ořechů
špetka soli
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžíce kakaa
Náplň:
2 nastrouhané tatranky
100 g mletých piškotů
50 g rozpuštěné čokolády na vaření
podle chuti rum
čokoladova poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, dáme přes noc do lednice.

  2. Druhý den rozválíme asi 2-3 mm.

  3. Vykrajujeme stejný počet tvaru menší, větší.

  4. Pečeme při 170°C asi 5-7 minut.

  5. Upečené slepíme, větší dospod a menší navrch, dáme ztuhnout.

  6. Potom celé namáčíme v čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!