Plněné masové kuličky s řeřichou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg vepřového mletého masa
2 větší nadrobno nakrájené cibule
1 vejce
7 pl Solamylu
10 pl strouhanky
1/2 dl mléka
3 krabičky čerstvé řeřichy
sůl
pepř
sladkokyselé okurky nebo kousek uzeniny na naplnění
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy dáme všechny uvedené suroviny, přidáme nůžkama nastříhanou zelenou část řeřichy, vše důkladně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout.

  2. Ze směsi kávovou lžičkou odkrajujeme větší hromádky ze kterých v navlhčené dlani děláme kuličky, do kterých vtiskneme čtvereček nakrájené okurky,nebo uzeniny.

  3. Mezi dlaněmi dotvoříme úhlednou kuličku a až jich máme víc, celé ponořené je smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje do světlehnědé barvy cca 3 minuty.

  4. Po vytažení dáme od tuku odsát na papírovou utěrku. Podáváme jako jednohubky na nakrájeném chlebu nebo rohlíku lehce namazaném hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!