Kuřecí masohašé s hříbky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g vařeného kuřecího masa obraného od kostí
450 g očištěných hříbků
1 cm silný plátek másla
1 lžíce oleje
1 malá nadrobno nakrájená cibule
2 prolisované stroužky česneku
cca 10 lžic vývaru
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli restujeme do sklovita na rozehřátém másle s olejem. Přidáme nakrájené hříbky, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme 4 lžíce vývaru a přikryté pokličkou dusíme slabým varem 15 minut.

  2. Mezitím ponorným mixérem rozmixujeme maso na jemno a pak ho přidáme k podušeným hříbkům. Podle potřeby dochutíme, přidáme česnek, naředíme vývarem na konzistenci hustější bramborové kaše a minutu provaříme.

  3. Můžeme podávat s pečivem, ale hodí se i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!