Kuřecí prsa na bramborách se smetanou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4-5 brambor dle pekáče
3 kuřecí prsa dle pekáče
sůl
pepř
paprika mletá
bazalka sušená
chilli
olej nebo sádlo
200 ml smetany
petrželová nať
1 kapie
2 PL dijonské hořčice
sýr na strouhání
sůl
pepř
koření a bylinky co máte rádi

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou kapií, můžete dát i pórek.

  2. Celé to zopakujeme ještě jednou a přidáme kuřecí prsa nakrájená na asi 1 cm silné plátky, tak aby zakryly celou plochu. Znovu okořeníme, potřeme dijonskou hořčicí a zalejeme smetanou, přikryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě na 220°C pečeme asi 20 minut.

  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!