Rizoto à la Krkovička z králičích jater, hub a sušených rajčátek

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 ks králičích jater
1 střední cibule
houby váhově jako játra
200 g nevařené rýže
sušená rajčátka
jarní cibulka
1 lžička kremžské hořčice
kousek másla
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme játra na středně malé kousky a restujeme.

  2. Přidáme houby a ještě chvíli restujeme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kremžskou hořčici a podusíme asi 10 minut. Pokud je potřeba, podlijeme vývarem.

  3. Přidáme předem uvařenou rýži, kousek másla, sušená rajčátka, jarní cibulku a důkladně promícháme na mírném ohni, aby se šťáva vsákla do rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!