Domácí tlačenka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 zadní kolena
1/2 vepřové hlavy
1 kg bůčku
3 nožky
česnek
sůl
pepř mletý
celý pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré maso dáme do hrnce s vodou, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a vaříme do změknutí masa cca 150 minut.

  2. Uvařené maso nakrájíme na kostky 3x3 cm, česnek, kůže z kolen, bůčku, nožek pomeleme a přidáme společně s nakrájeným masem do cca 2 l vývaru, opepříme, osolíme až do trpké přesolené chuti (proto nesolím při vaření), česnek dle vaší chuti.

  3. Naplníme střeva a ve střevě vaříme těsně před bodem varu cca 1 hod, dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!