Kuřecí křidélka se sójou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g uvařené sóji
6 kuřecích křidélek
400 g pekingského zelí
1 kávová lžička krystalového cukru
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce bílého vína
1 lžička zázvoru (může být i čerstvý)
sůl
olej
Na marinování:
6 lžic sójové omáčky
3 lžíce bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Krídelká polejeme marinádou a necháme aspoň 12 hodín marinovať. Na oleji pomaly opekáme krídelká z oboch strán dozlata. Počas opekania ich obraciame.

  2. Potom dáme krídelká nabok v panvici a pridáme na tenké rezance narezanú kapustu. Opekáme za občasného miešania 5 minút. Potom pridáme uvarenú sóju, sójovú omáčku, víno, cukor, zázvor a dusíme 10 minút.

  3. Nepodlievame ničím, kapusta pustí šťavy dostatok. V prípade potreby podlejeme troškou horúcej vody, ale nie veľa, v pokrme nemá byť veľa šťavy. Podľa potreby dosolíme, ale ja nedosoľujem, sójová omáčka je slaná dosť. Podávame so zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!