Kuřecí kousky na houbách s pórkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

360 g kuřecích stehenních řízků
1 lžíce olivového oleje
30 g másla
160 g směsi lesních hub
1 pórek – zelenou i bílou část
50 ml bílého vína
50 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Řízky pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem a máslem, kterou zahřejeme na střední teplotu, kuřecí kousky opečeme. Z každé strany tak 5 minut, ale to už si ohlídáte. Opečené kuřecí kousky dáme stranou, zakryjeme, aby si maso udrželo teplotu.

  2. Houby, které jsou větší, pokrájíme. Dáme na olej s máslem, přidáme na kolečka nakrájený pórek a trochu ještě osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, aby pórek změkl.

  3. Přilijeme víno a vaříme ještě 3 minuty. V tomto kroku už teplotu zvýšíme. Směs pak zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso. Vypneme vařič, zakryjeme a necháme chvilku prohřát.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!