Kuřecí kousky na česneku, slanince a majoránce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 vykostěná kuřecí stehna
50 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce hladké mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso z vykostěných stehýnek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí kousky osmahneme z obou stran. Pak k nim přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky, krátce orestujeme, přihodíme česnek nakrájený na plátky a podlijeme trochou horké vody. Pod pokličkou chvíli podusíme.

  2. Když je maso měkké, ochutíme lžičkou majoránky, dochutíme solí a pepřem, promícháme a vypneme. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!